FNV+Bondgenoten+begint+meldpunt+pluimvee
© Marcel Bekken

FNV Bondgenoten begint meldpunt pluimvee

Leden van FNV Bondgenoten brengen met poortacties bij enkele kippenslachters en –verwerkers het nieuwe meldpunt ‘Voel jij je kiplekker?’ onder de aandacht.

Bij binnenkomst wijzen zij de werknemers van kippenslachters op het meldpunt waar ze terecht kunnen met klachten over hun werk. Meldpuntpluimvee.nl staat sinds 1 oktober online.

Jan Verhoeven, bestuurder bij FNV Bondgenoten: 'Dit meldpunt is opgericht omdat we van werknemers in de pluimvee-industrie klachten binnen krijgen over uitzendwerk en het gebrek aan zekerheid.'

Hoge werkdruk

De werkdruk is volgens Verhoeven erg hoog, werknemers draaien lange dagen. 'Daarnaast krijgen wij signalen over slechte gezondheidsomstandigheden, de veiligheid en de slechte hygiëne op de werkvloer.'

Met dit meldpunt wil FNV Bondgenoten beter zicht krijgen in de problemen die spelen en de omvang daarvan. Het meldpunt is tweetalig: in de sector werken veel Polen, en juist die werken vaak onder slechte omstandigheden, aldus Verhoeven.

Poolse afkomst

In de pluimveeverwerkende industrie zijn in Nederland zo'n 5000 medewerkers in vaste dienst. Daarnaast werken structureel zo'n 3000 uitzendkrachten in deze sector, voor een groot deel van Poolse afkomst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer