Bliek niet terug in Flevolands GS-college

Gedeputeerde Anne Bliek, die vorige week met haar 3 collega gedeputeerden ontslag nam, maakt geen deel uit van het nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten (GS).

De 4 gedeputeerden stapten vorige week op naar aanleiding van de conclusies uit het onderzoeksrapport naar de procesgang rond Oostvaarderswold.

'Op 3 oktober heb ik samen met mijn 3 collega gedeputeerden ontslag genomen en dat medegedeeld aan Provinciale Staten. Een ingrijpende, maar onvermijdelijke beslissing', verklaart Bliek.

Conclusies

'De conclusies van de onderzoekscommissie Oostvaarderswold, waarop geen bestuurlijk wederhoor kon plaatsvinden, zijn politiek zo vergaand, dat er voor ons geen andere keuze was', vindt de demissionair gedeputeerde.

'Op verzoek van Provinciale Staten voeren wij nu als demissionair gedeputeerden het beleid van onze provincie uit tot de Staten een nieuw college hebben gevormd.'

Politieke werkelijkheid

Van dat nieuwe college maakt Bliek geen deel uit, geeft ze vandaag aan. 'Ik heb de conclusie getrokken dat ik niet meer als bestuurder pas in de nieuw ontstane politieke werkelijkheid.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer