WNF en AH samen voor duurzame soja

Wereld Natuur Fonds (WNF) en supermarktconcern Albert Heijn (AH) maken samen de internationale productie van soja duurzamer. Dat geldt ook voor palmolie, hout en papier.

De organisaties spraken af dat deze grondstoffen in de eigen merkproducten al binnen een paar jaar verantwoord zijn geteeld en geproduceerd.

De nieuwe overeenkomst is een uitbreiding van de samenwerking tussen beide organisaties om het aanbod van vis te verduurzamen.

RTRS-certificaat

Alle zuivel, vlees en eieren van het eigen AH-merk is vanaf eind 2015 afkomstig van dieren die veevoer hebben gekregen dat uitsluitend verantwoord geproduceerde soja bevat. Dat is soja met het Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS) certificaat.

De explosief gestegen productie door vooral de groeiende welvaart in Azië leidt tot zeer grootschalige ontbossing in Zuid-Amerika.

Natuur

Binnen de www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/thema_s/bossen/ontbossing/sojateeltRTRS werken partijen en niet-gouvernementele organisaties samen aan sojaproductie. Dat gebeurt met behoud van waardevolle natuur en respect voor de rechten van de lokale bevolking, geven AH en WNF aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer