LTO tekent voor verantwoorde soja

LTO Nederland-bestuurder Hans Huijbers heeft vandaag in Amsterdam zijn handtekening gezet onder de ‘Intentieverklaring voor ketentransitie naar verantwoorde soja’.

LTO+tekent+voor+verantwoorde+soja
©

LTO ondersteunt hiermee de stappen die gezet gaan worden om vanaf 2015 alleen nog volledig verantwoord geteelde soja te gebruiken. Soja is onder meer een grondstof voor veevoer. Om deze ambitie waar te maken wordt een kwaliteitsysteem voor de productie van soja opgesteld.

'Soja is voor met name de veehouderij een belangrijk gewas. Wij willen de veehouderij in de hele keten verduurzamen. De doelstelling van deze verklaring sluit dan ook naadloos aan bij onze eigen ambities', zegt Hans Huijbers.

Ondertekenaars

Naast LTO ondertekenden ook de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), zuivelcoöperatie FrieslandCampina, de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de productschappen Pluimvee en Eieren en Margarine, Vetten en Oliën en de supermarktketens Albert Heijn, C1000, Superunie, Jumbo en Lidl.

Volgens Huijbers is het goed dat alle schakels in de voedselketen zich verantwoordelijk voelen voor een verantwoorde productie van soja en dat er een gezamenlijk kwaliteitssysteem komt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer