Duitsers protesteren tegen paardentaks

Een toenemend aantal Duitse paardenhouders protesteert tegen de invoering van de paardenbelasting. Gisteren kreeg de president van de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg 5400 protesthandtekeningen om de invoering een halt toe te roepen.

Een woordvoerder van de actie verklaart: ‘In totaal worden meer dan 30.000 paarden in Brandenburg gehouden voor recreatie, sport, fokkerij en therapeutisch rijden. Deze economie levert werk aan 10.000 mensen. Met de invoering van deze belasting ontstaat grote economische schade', meldt het blad Hoefslag.

Geen luxe speeltje

Paardensport is volgens de woordvoerder geen luxe speeltje van de rijken, maar een pure volkssport. De paardenhouders vallen in doorsnee onder de middeninkomens en ontzeggen zich al veel om überhaupt alles te kunnen bekostigen.

Onderhoud

De invoering van belasting zou betekenen dat de prijzen voor paardenonderhoud, paardrijlessen en paardenvakanties stijgen. Dit kan de nekslag betekenen voor verschillende rijdende kinderen, een deel van het paardentoerisme en het onderhouden van diverse paarden in het algemeen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer