Wakker Dier voert kipactie ná aanbieding

Wakker Dier heeft zich de opmerkingen uit de pluimveesector aangetrokken dat haar acties tégen gangbare kip, de kipverkoop juist stimuleren.

De dierenrechtenorganisatie plaatste vandaag in ochtendkranten een advertentie met een waarschuwing voor zogenoemde ‘plofkippen’ bij Jumbo. De advertentie is expres geplaatst nádat Jumbo de kip in de aanbieding had. Normaal voert Wakker Dier actie ín een week dat kip in de aanbieding is.

Wakker Dier zei vanmorgen tegen de NOS hiermee te willen voorkomen ‘dat mensen die er anders over denken, in de verleiding komen om de aanbieding alsnog aan te schaffen’.

Nieuwe manier

De advertentie is een nieuwe manier voor Wakker Dier om mensen te wijzen op goedkope kipaanbiedingen. Enkele weken geleden nog kreeg de organisatie kritiek mee te werken aan voedselverspilling, omdat het mensen via radiospotjes had opgeroepen ‘plofkip’ uit een aanbieding van Albert Heijn terug te brengen naar de winkel.

Mensen die gehoor gaven aan de oproep, realiseerden zich echter niet dat AH dit soort voedselproducten direct vernietigt, omdat de koelketen is onderbroken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer