Panel: voorinvullen gegevens DR handig

Het voorinvullen van gegevens die al bij Dienst Regelingen (DR) bekend zijn voor de Gecombineerde opgave valt bij boeren in de smaak. Dat blijkt uit het gebruikersinternetpanel van de dienst.

Een goede zaak vond 88% en iets dat Dienst Regelingen zeker moet uitbreiden. Tweederde van de panelleden vond het prettig om een sms te krijgen als herinnering voor het insturen van de Gecombineerde opgave.

E-mail

Er werd vorig jaar voor het eerst een e-mail verstuurd als een perceel dubbel werd opgegeven. Van de panelleden ontving 32% zo'n e-mail en de meerderheid daarvan vond de informatie duidelijk.

Het totaaloordeel over de Gecombineerde opgave via internet was positief. Meer dan de helft van de deelnemers aan het panel vond het invullen in 2012 gemakkelijker dan in voorgaande jaren.

Nieuw mestbeleid

De peiling over het nieuwe mestbeleid is door 145 panelleden ingevuld. Bijna de helft (46%) van de panelleden koos voor de werkwijze waarbij één partij de overeenkomst instuurt maar dat wel beide partijen moeten ondertekenen.

Op de tweede plaats (17%) stond de werkwijze waarbij de ene partij de andere partij machtigt. Dienst Regelingen heeft beide opties opgenomen in de plannen voor de uitvoering van het nieuwe mestbeleid.

Overeenkomst

Driekwart van de panelleden wil het liefst een e-mail ontvangen. Dienst Regelingen voert dat door. Dat geldt ook het verzoek voor ondersteuning bij het berekenen van de afzetruimte met een rekenmodule.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer