AH eist 2% korting leveranciers

Albert Heijn (AH) heeft in een brief aan zijn leveranciers extra korting geëist vanwege de overname van een pakket C1000-winkels. Het gaat om een extra korting van 2%, meldt Distrifood.

Albert Heijn stuurde een brief naar de producenten, waarin zij schrijven per 17 september meer korting te zullen rekenen. Aankomend CDA-Tweede Kamerlid Jaco Geurts is boos over de actie van AH.

'Zodra ik in de Kamer zit, stel ik meteen vragen stellen aan de regering. Hoe kan dit gebeuren?'

Faciliteren

In de brief legt AH de kortingseis als volgt uit: 'Als leverancier groeit u met ons mee, onder meer door groei in volume. Om deze groei te faciliteren, vinden wij het passend dat u hieraan bijdraagt'.

Volgens Distrifood worden ook de opening van de eerste AH to go in Duitsland en de voortgaande expansie van Albert Heijn in België genoemd als factoren.

Zaken wijzigen

Een anonieme betrokkene zegt in het Financieel Dagblad dat die maatregel vooral kleine leveranciers treft die maar een kleine marges op hun producten hebben.

'De markt is dynamisch, soms is het nodig om tussentijds zaken te wijzigen', lichtte een AH-woordvoerster tegenover het ANP toe. 'Zo wisten we aan het begin van het jaar nog niet dat we die winkels zouden overnemen.'

Gesprek

Over hoe hard de eis voor de extra korting is, wilde ze alleen kwijt dat 'als bedrijven opmerkingen hebben, we graag met ze gesprek gaan'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer