35.000 bezoekers open dagen AH-boeren

De open dagen van boeren en telers van supermarktketen Albert Heijn (AH) hebben dit weekeinde ruim 35.000 bezoekers getrokken.

35%2E000+bezoekers+open+dagen+AH%2Dboeren
©

Boeren hadden vaak extra maatregelen getroffen vanwege de tropische hitte. 'Er was extra water, er werd ijs uitgedeeld en er waren extra schaduwplekken gecreëerd', zegt woordvoerder Rianne van der Sar van Albert Heijn.

Volgens AH kwamen vanwege de hitte de meeste mensen in de ochtenduren naar de open dagen.

Komend weekeinde worden opnieuw tienduizenden bezoekers verwacht. AH heeft graag dat mensen www.ah.nl/open-dagen/#/homezich aanmelden zodat de boeren weten hoeveel mensen zij ongeveer kunnen verwachten. 'Maar dat betekent niet dat je niet welkom bent, als je je niet hebt aangemeld', voegt Van der Sar daaraan toe.

Geen geheimzinnigheid

Dat er geen varkens- en vleeskuikenhouders kunnen worden bezocht heeft volgens Albert Heijn niets te maken met 'geheimzinnigheid'. 'Bij deze bedrijven is het vaak moeilijk om grote groepen mensen te ontvangen vanwege de hygiënemaatregelen', legt Van der Sar uit. 'Ook kan het leiden tot stress bij de dieren.'

Volgende keer

Critici suggereerden dat AH de vleeskuiken- en varkenshouders uitsloot omdat de supermarktketen bang zou zijn om consumenten te laten zien hoe varkens en vleeskuikens worden gehouden. AH ontkent dit.

'Het is de eerste keer sinds 1999 dat wij dit soort dagen houden. Heel veel ervaring hebben we er dus nog niet mee. Het is mogelijk dat er bij een volgende keer wel varkens- en vleeskuikenhouders kunnen worden bezocht', aldus Van der Sar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer