Ruilen 400 hectare in Brabant gestart

Het versterken van de agrarische structuur in Noord-Brabant krijgt een impuls. Via het ZLTO Kavelruilloket kan tot eind 2014 maximaal 400 hectare van eigenaar wisselen.

Samen met de provincie heeft ZLTO het kavelruilloket opgezet. 'De beschikking vanuit Europa om POP-gelden daarvoor in te zetten, is binnen. We kunnen daarom van start', zegt Engelbert de Bruijn, specialist Vastgoed bij ZLTO.

Primeur

De primeur van het nieuwe kavelruilproject heeft de regio Drimmelen-Den Hout. Agrariërs in Deurne, Sint Anthonis en Uden uitten al eerder hun behoefte aan structuurversterking door kavelruil. 'Daar zijn we nu bezig met het inventariseren hoe actueel en concreet dat nog is', meldt De Bruijn.

'Zij kunnen nu daadwerkelijk stappen zetten. Een onafhankelijk vertrouwenspersoon, de kavelruilcoördinator, zal zo’n proces in ieder gebied in goede banen moeten zien te leiden.'

Maximum

Volgens de vastgoedspecialist willen ook ondernemers uit andere Brabantse regio’s meedoen. 'Het maximum binnen de EU-beschikking is 400 hectare en de projecten moeten op de einddatum ook daadwerkelijk afgerond zijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer