Fruitschade door zangvogels verminderen

Kleine zangvogels brengen jaarlijks veel schade toe aan conference peren. 30 fruittelers bezochten dinsdag het bedrijf van Dick de Kat Angelino in Kesteren om te horen en te zien hoe ze schade kunnen verminderen.

Fruitschade+door+zangvogels+verminderen
© Radboud Vorage, AgriProject

Aan het Praktijknetwerk Vogels in het Betuwse Fruit doen 7 Betuwse telers mee. Ze proberen verschillenden technieken uit.
Naast akoestische middelen gebruiken de telers verschillende nieuwe reflectiemiddelen, zoals holografische linten en Zuid-Afrikaanse reflectiepiramides. 1 teler past geurstoffen toe.
Bij een heel ander experiment is ook het Faunafonds betrokken. 4 telers bieden de vogels waterdrinkbakken en vervangend voer aan: vogelzaad en gedroogde meelwormen. En hopen dat de vogels hun eetlust niet in de peren botvieren.

Probleem

'Schade door vogels in het fruit is een behoorlijk probleem', geeft netwerkbegeleider Radboud Vorage aan. 'We willen diervriendelijke oplossingen die praktisch toepasbaar zijn en de teler niet veel tijd kosten.Tijdens een bijeenkomst in november laten we de resultaten zien.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer