Akkoord voor megastal Nijensleek

De gemeenteraad van Westerveld is akkoord met het uitbreiden van de varkenshouderij van maatschap Voesten aan de Polderweg in Nijensleek tot 12.000 vierkante meter staloppervlak. Dat betekent een verdubbeling in oppervlak.

Oorspronkelijk wilde de maatschap stallen neerzetten van in totaal 18.000 vierkante meter. De gemeenteraad wilde in eerste instantie niet verder gaan dan 10.000 vierkante meter. Dat is nu opgerekt tot 12.000 vierkante meter.

De fracties van CDA en VVD dienden gisteravond alsnog een amendement in op het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. Dat werd gesteund door 10 van de 16 raadsleden.

Milieu en dierenwelzijn

Met de uitbreiding kan de varkenshouderij nieuwbouw plegen en zo voldoen aan de laatste eisen op het gebied van milieu en dierenwelzijn. Dat lukt niet bij een staloppervlak van 10.000 vierkante meter.

Uitbreiding van de varkenshouderij was omstreden. Omwonenden vreesden voor overlast. Eerdere plannen werden daarom aangevochten bij de Raad van State. Die oordeelde dat het bedrijf mag uitbreiden, mits wordt voldaan aan de plaatselijk geldende regels.

Binnen bestemmingsplan

CDA-woordvoerder Dirk Bruins is blij dat dit nu is geregeld. 'Dit is voor de ondernemer het meest verstrekkende wat mogelijk is binnen het bestemmingsplan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer