Juiste+boom+op+juiste+plaats
© Willem Dijkema

Juiste boom op juiste plaats

Na 15 jaar onderzoek is er nu een overzicht van 75 verschillende laan- of straatbomen. De top-25 zijn bijeengebracht in een boekwerk. Op de straatbomen.nl staat alle informatie.

Gemeenten, groeninrichters en anderen die straatbomen willen planten, kunnen nu gebruik maken van de resultaten van het Gebruikswaarde Onderzoek Laanbomen. Onderzoeker Jelle Hiemstra van PPO presenteerde gisteren de resultaten op ce Floriade.

Dat gebeurde tijdens congres 'Bomen, essentieel onderdeel van de vitale groene stad'.

Onderzoek

Hiemstra onderzocht in opdracht van Productschap Tuinbouw 15 jaar lang de gebruikswaarde van 75 verschillende en cultivars. 'In totaal hebben we 2000 bomen geplant en gevolgd. Het resultaat is dat we nu veel kennis hebben over de gebruikswaarde en deze kunnen delen met de beslissers bij overheden en groenverzorgers via de www.straatbomen.nlstraatbomen.nl.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer