Kian+15+jaar
© CRV- geen rekening

Kian 15 jaar

De populaire roodbonte stier Kian (Andries x Sunny Boy) is vandaag 15 jaar geworden. Hij springt op deze voor stieren hoge leeftijd nog altijd minimaal een keer per week.

Kian groeide internationaal uit tot de populairste roodbonte stier aller tijden. Hij werd vanwege zijn unieke eigenschappen massaal gebruikt op zowel roodbonte als zwartbonte koeien. Kian aarde in 2008 al opzien toen hij de eerste roodbonte stier ter wereld was die meer dan één miljoen doses sperma produceerde. Inmiddels staat de teller op 1,4 miljoen doses.

Veel van zijn dochters zijn te vinden in Nederland en Vlaanderen en daarnaast in landen als Duitsland, Zuid-Afrika, Brazilië, de Verenigde Staten, Tsjechië en Nieuw-Zeeland.

Oudste van stal

In zijn lange carrière heeft Kian ook in de mannelijke lijn veel successen geboekt. Zijn zonen Delta Fidelity, Apina Curtis en Van de Peul Kylian worden alom geroemd om hun sterke been- en klauwvererving. En kleinzonen zoals Delta Maicon timmeren hard aan de weg om te zijner tijd het stokje van Kian over te kunnen nemen. Met zijn vijftien jaar is Kian dan wel de oudste van stal, maar het einde van het Kian-tijdperk is nog lang niet in zicht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
Meer weer