Bemesting van papier naar praktijk

Vijf akkerbouwers gaan aan de slag met maatregelen die een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Masterplan Mineralenmanagement. Zij doen dit vanuit project 'Optimale bodem- en bemestingsstrategie; van papier naar praktijk'.

De bedrijven liggen verspreid over Nederland. Zo komen de regionale problematiek en kansen aan bod. Dit voorjaar vindt een uitvoerige bedrijfsanalyse plaats om na te gaan welke maatregelen een bijdrage aan de doelstelling kunnen leveren.

Gedurende het seizoen stimuleren adviseurs en onderzoekers de ondernemers tot het nemen van maatregelen. Verder monitoren ze wat de effecten van deze maatregelen zijn. De resultaten en ervaringen worden breed verspreid.

Maatregelen

In het project ligt de nadruk op praktische en bewezen maatregelen die een positief effect hebben op de doelstellingen van Masterplan Mineralenmanagement. Maar ook op stappen die akkerbouwers nog niet sectorbreed toepassen.

Het masterplan is een initiatief van LTO Nederland, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond en Productschap Akkerbouw. Doel is te komen tot een emissieneutrale akkerbouw in 2030.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer