Toekomst Krimpenerwaard onduidelijk

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland betreuren het dat er na jarenlange discussie voorlopig geen duidelijkheid komt over de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de Krimpenerwaard.

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken schoof vandaag een fusie van gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist van tafel.

Vraagtekens

Gedeputeerde Rik Janssen: 'De provincie houdt vraagtekens bij het vermogen van de gemeenten in de Krimpenerwaard om de forse gemeenschappelijke opgaven en taken het hoofd te bieden. Temeer nu de regio als geheel op korte termijn een koers moet bepalen voor de toekomst. Indiening van een wetsvoorstel is nog steeds de beste oplossing voor de Krimpenerwaard. Het nemen van een beslissing wordt nu opnieuw vooruitgeschoven.'

De provincie heeft een langdurig, intensief en zorgvuldig proces met de Krimpenerwaard-gemeenten gevoerd. In het Herindelingsadvies Krimpenerwaard hebben Provinciale Staten in november 2010 al aangegeven dat de samenvoeging van de 5 gemeenten de meest adequate oplossing is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer