Bleker: verontwaardiging over PVV is dom

De 'collectieve verontwaardiging' over de PVV is dom, want het maakt die partij alleen maar sterker. Dat zei staatssecretaris Henk Bleker van EL&I gisteravond in het televisieprogramma 'Kwestie van Kiezen'.

Bleker zei dat toen toenmalig SP-leider Jan Marijnissen oud-minister Bert Koenders een flapdrol noemde, iedereen dat grappig vond. Tegelijk is er volgens hem een collectieve verontwaardiging over bepaalde acties of uitlatingen van de PVV.

'Het meten met 2 maten doen we ook wel een beetje richting de PVV en dat is dom. Daar maak je ze in feite alleen maar sterker mee.'

Taalgebruik

In 'Kwestie van Kiezen' zei de staatssecretaris dat hij niets moet hebben van sommige standpunten van de PVV. 'Het is incorrect op bepaalde punten, het stigmatiserende wat er soms in zit naar bevolkingsgroepen, het negeren van het grote belang van religie in een samenleving.' Ook houdt hij niet van het taalgebruik dat de PVV soms bezigt.

Bleker was als interim-partijvoorzitter van het CDA in oktober 2010 voorstander van de samenwerking met de PVV. Het CDA stapte toen in een regering met de VVD die gedoogsteun had van de PVV. Bleker werd zelf staatssecretaris.

Partij voor de Dieren

Bleker kreeg ook de vraag voorgelegd of hij gelukkig is dat er eindelijk een Partij voor de Dieren is of dat hij het bestaan van die partij als een 'overbodig welvaartsverschijnsel' beschouwt. Hij koos voor het laatste.

Volgens hem zijn de dieren er voor de mensen en niet andersom. 'Je moet er nuchter mee omgaan. Een dier is wel een dier, het gaat niet om mensen.'

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer