Boskoop en Almere door voor Floriade 2022

De kandidaten Boskoop en Almere mogen een bidboek maken voor de organisatie van de Floriade in 2022. Dat maakte de Nederlandse Tuinbouwraad vandaag bekend.

Noord-Holland Noord en Rivierenland zijn afgevallen. Wie de derde kandidaat is om een bidboek op te stellen, is nog onbekend.

'We zijn zeer verheugd dat we een ronde verder zijn. We kunnen nu de plannen voor de Floriade en het gehele gebied verder uit werken. Deze Floriade krijgt straks naast een 50 hectare groot tentoonstellingsterrein een heel achterland met een diversiteit aan voorbeeldprojecten. Zo kunnen we de Floriade verbinden met de praktijk en de bezoeker met de regio', aldus burgemeester Coos Rijsdijk van Boskoop.

Almere wil de Floriade houden rondom het Weerwater of in een gebied nabij de snelweg A27. De gemeente maakt later haar plannen bekend.

Vervolgproces

De komende maanden wordt het bidboek gemaakt. Dat is een uitgebreid plan over onder meer de locatie, marketing, thematiek, financiën en organisatie. In mei en juni nemen de bestuurders van betrokken publieke en private partijen een besluit over het bidboek.

Als dat positief is, wordt het bidboek uiterlijk 1 juli bij de Nederlandse Tuinbouwraad ingeleverd. In oktober, bij het sluiten van de Floriade in Venlo, wordt bekendgemaakt wie de Floriade 2022 mag organiseren.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer