Potanthuriumkwekers+samen+in+Allsenza
©

Potanthuriumkwekers samen in Allsenza

De 10 potanthuriumkwekers die hun krachten gebundeld hebben in de telersvereniging RijnPlant Group, gaan verder als Allsenza. Dat maakten ze gisteren bekend op de internationale plantenbeurs IPM in het Duitse Essen.

Allsenza is volgens een van de kwekers, Aad Grootscholte uit Kwintsheul, ontstaan omdat er te veel onduidelijkheid en verwarring was bij de handelaren. 'RijnPlant is en blijft veredelaar. De centrale orderverwerking is losgetrokken. De klanten kunnen hierdoor direct bij de bron, de kwekerijen zelf, terecht voor de reguliere daghandel. Als telers hebben we nu gezamenlijk één naam en bieden alle soorten en kleuren anthurium in de potmaten 9 tot 32 centimeter.'

AAA-status

De 3 kwekers op de stand, Ferry van Steekelenburg en Kees van Zon uit Honselerdijk en Aad Grootscholte, hebben er op de eerste beursdag plezier in. 'De Rabobank verliest haar triple-A status, wij hebben hem verdiend. Met All Anthuriums Available hebben we 3 A's in onze naam.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer