Noorderzijlvest plaatst kleilaag op dijk

Waterschap Noorderzijlvest wil de dijk bij Woltersum verstevigen met het plaatsen van een kleilaag. 'Met deze maatregel hopen we dat u zich weer veilig voelt achter de dijk', meldde Ate Wijnstra van waterschap Noorderzijlvest vanavond in de sporthal van Ten Boer.

De bewonersbijeenkomst, georganiseerd door Noorderzijlvest en gemeente Ten Boer, trok ruim 300 mensen naar de sporthal de Tiggelhal in Ten Boer. Die hoorden dat het waterschap de grond achter de beschoeiing vervangt door een kleilaag. Een kist van klei, zoals het schap het noemt. 'Deze erosiebestendige en weinig waterdoorlatende laag klei wordt achter de damwand aangelegd en reikt tot aan de kruin van de kade.'

'We starten morgen. De aannemer is er klaar voor en wij zijn er klaar voor'. De klei haalt het schap uit een depot bij de Eemshaven. Volgens het schap voldoet de ingreep aan de norm voor zeekeringen. 'We zetten stevig in.' De kist van klei is een tijdelijke maatregel. Het schap denkt nog na over definitieve oplossingen. 'Voor 1 oktober moet het probleem opgelost zijn', beloofde Wijnstra.

• Lees meer over dit onderwerp in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlastwateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer