%27Geitenhouderij+laat+winst+liggen%27
© Nieuwe Oogst

'Geitenhouderij laat winst liggen'

Het economisch rendement van geitenhouders moet omhoog. De melkgeitenbedrijven halen niet de optimale opbrengst uit hun geiten. Dat zegt vakgroepvoorzitter Jeannette van de Ven in vakkatern Veehouderij van Nieuwe Oogst.

In het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1599907&h=Veehouderij vakkatern geeft zij, samen met collega-vakgroepvoorzitters Annechien ten Have (varkens), Jan Wolleswinkel (pluimvee), Kees Romijn (melkvee), Nico Verduin (schapen) en Sjef Lavrijsen (konijnen) een vooruitblik op de ontwikkelingen in en verwachtingen voor de diverse diersectoren in 2012.

'In de markt laten we winst liggen', meent Van de Ven. Dat komt volgens haar door verdeeldheid tussen de verschillende marktpartijen. 'Wij produceren jaarlijks 200 miljoen liter melk en die wordt verhandeld door 10 marktpartijen. Als die meer gaan samenwerken, is ons rendement beter.'

Ongehoord

De kostprijsontwikkeling door de stijgende grondstoffenprijzen is eveneens één van haar zorgen. En ook het maatschappelijk draagvlak, behoeft aandacht. 'Er hoeft maar welke ziekte dan ook uit te breken en er is onrust.'

Acties à la Ongehoord, die illegaal filmt op boerderijen, baart Van de Ven ook zorgen. 'Dat zou ook in onze sector kunnen gebeuren. En wij zijn niet per se hoog verheven boven andere sectoren. Waar gewerkt wordt, gebeurt wat. Je kunt je daar niet echt tegen wapenen.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1599907&h=Veehouderij vakkatern Veehouderij Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer