Startschot campagne 144 red een dier

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie gaf gisteren het startschot voor de landelijke publiekscampagne 144 red een dier. Hij deed dat bij het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen.

Met televisie- en radiospotjes en www.144redeendier.nl www.144redeendier.nl wordt meldnummer 144 de komende weken breed onder de aandacht gebracht. Volgens de bewindsman moet iedere burger, die met dierenleed wordt geconfronteerd, weten dat hij iets kan doen om dat te stoppen: 144 bellen.

Dat telefoonnummer moet volgens Opstelten net zo vanzelfsprekend worden als 112. De campagne loopt tot 19 februari 2012 en is ook bedoeld om burgers duidelijk te maken in welke situaties ze 144 kunnen bellen.

Verwaarlozing, mishandeling en nood

Voorbeelden van dergelijke situaties - verwaarlozing, mishandeling of een dier dat door eigen toedoen in nood is gekomen - brengt het campagnespotje onder de aandacht. Afhankelijk van de aard en ernst van de melding beoordelen de centralisten van 144 wat er moet gebeuren en wie in actie komt.

Dat kan de dierenpolitie, Dierenbescherming, Landelijke Inspectiedienst of de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit zijn. Meldnummer 144 ging 15 november van start. Uit cijfers over de eerste 5 weken blijkt dat het nummer dagelijks zo'n 500 keer wordt gebeld.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer