Grieken moeten agri-subsidie terugbetalen

Griekenland heeft €425miljoen ten onrechte uitbetaald aan haar boeren. Het geld moet worden terugbetaald. Dat laat de Europese Commissie weten.

De miljoenen werden in 2009 aan de Griekse boeren uitbetaald. De extra betalingen werden gedaan nadat boze boeren extra subsidies en belastingkortingen hadden geëist. De economische crisis raakte de Griekse agrarische sector toen hard.

Niet bereikbaar

In de Griekse media werd ten tijde van de extra betalingen al getwijfeld aan de legaliteit van de extra steun. Deskundigen vonden toen dat de Griekse regering eerst toestemming moest vragen aan de Europese Commissie. Volgens de Europese nieuwswebsite Euractiv heeft de Griekse minister destijds wel contact gezocht met de Commissie maar kon de betreffende eurocommissaris toen niet telefonisch bereiken.

Verkiezingen

Griekenland mag zelf bepalen of zij het geld van de boeren terugvordert of dat het op een andere manier wordt voldaan. Binnen een half jaar tijd gaan de Grieken naar de stembus dus het is maar de vraag of de regering van de boeren zal eisen het geld terug te betalen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer