Wetterskip stelt Woudagemaal in werking

Wetterskip Fryslân heeft gisteravond het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer in werking gesteld om de grote hoeveelheid neerslag die de komende dagen wordt verwacht te verwerken.

De hevige regenval van de afgelopen dagen en de verzadigde bodem door de natte decembermaand hebben ervoor gezorgd dat het peil op de Friese boezem aanzienlijk is verhoogd. Bovendien is er geen waterafvoer meer mogelijk bij Dokkumer Nieuwe Zijlen vanwege de hoge waterstand op het Lauwersmeer.

Belangstellenden kunnen vanaf vandaag tussen 10 en 17 uur een kijkje komen nemen in het draaiende gemaal. Het gemaal is via een loopbrug verbonden met een bezoekerscentrum dat informatie geeft over de functie en de werking van het gemaal.

Stoomgemaal

Het stoomgemaal uit 1920 is eigendom van Wetterskip Fryslân en het grootste en enige werkende stoomgemaal ter wereld. Bij een hoge waterstand zorgt het voor droge voeten in Friesland.

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlasthier voor het wateroverlastdossier.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer