Werk met asbest vaak niet veilig

Op locaties waar asbest wordt verwijderd, schort het vaak aan de veiligheid voor werknemers. Dat blijkt uit controles door de Arbeidsinspectie bij bedrijven die asbest mogen verwijderen.

De situatie was vooral zorgwekkend bij bedrijven waar de Arbeidsinspectie al eerder constateerde dat ze onveilig werkten. Zo werden op 2 van de 3 locaties waar deze bedrijven actief waren, de regels overtreden.

Bij een derde van de inspecties bij deze notoire overtreders was de situatie zo gevaarlijk dat het werk werd stilgelegd of niet mocht beginnen. De inspecteurs troffen bijvoorbeeld asbest aan dat niet of in open zakken was verpakt.

Maatregelen

Deze gevaarlijke stof werden bovendien niet altijd direct na het verwijderen afgevoerd. Verder ontbrak het vaak aan maatregelen om te voorkomen dat er asbestvezels in de lucht komen. Maar ook bij de eerder niet als slecht bekend staande bedrijven trad de Arbeidsinspectie naar eigen zeggen nog te vaak op.

De Arbeidsinspectie verhoogt de komende tijd het toezicht op deze sector. Ook bedrijven die zonder certificaat toch asbest verwijderen, worden harder aangepakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer