Natuurvriendelijke oevers Kromme Rijn

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden begint half januari met werkzaamheden langs de Kromme Rijn in Wijk bij Duurstede. Het waterschap legt samen met de gemeente natuurvriendelijke oevers aan.

De natuurvriendelijke oevers worden over een lengte van 1,5 kilometer aangelegd. Dat gebeurt op gemeentepercelen en particuliere percelen langs de Prins Hendrikweg en tussen de Nieuweweg en de Langbroekseweg. Op de akker Prins Hendrikweg/hoek Nieuweweg wordt een brede meestromende nevengeul gegraven. Ook komen er paddenpoelen.

Verbindingszone

De Kromme Rijn is volgens het hoogheemraadschap een belangrijke natte, ecologische verbindingszone. De oevers zijn van belang als vestigingsplaats voor planten en dieren en zorgen voor een verbinding tussen de natuurgebieden langs de Kromme Rijn. Daarnaast dragen de natuurvriendelijke oevers bij aan de verbetering van de ecologische waterkwaliteit.

Op de meeste plaatsen wordt de bestaande oever over enkele meters afgegraven, waardoor een meer geleidelijke overgang ontstaat tussen land en water. Op de plaatsen waar het wandelpad dicht langs de Kromme Rijn ligt, wordt het pad omgelegd. Ook worden enkele bomen gekapt. Tevens wordt de vissteiger voor gehandicapten vernieuwd.

De werkzaamheden zullen in het voorjaar zijn afgerond.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer