HarvestaGG bijeenkomsten trekken 120 man

HarvestaGG, het bedrijf van onder andere Jan Cees Vogelaar dat op grote schaal gras naar groen gas wil omzetten, organiseerde in december 5 bijeenkomsten. In totaal kwamen daar 120 belangstellenden op af.

HarvestaGG zette 4 bijeenkomsten uit voor ondernemers, akkerbouwers of veehouders die eventueel gras voor de energieopwekking willen telen of anders willen participeren en 1 voor erfbetreders. Over de opkomst is HarvestaGG erg tevreden, schrijft het bedrijf in een nieuwsbrief.

Jan Cees Vogelaar startte het bedrijf officieel in oktober dit jaar met het tekenen van een Green Deal met minister Maxime Verhagen en staatssecretaris Joop Atsma. Daarna is een samenwerking aangegaan met Essent. Deze partij beslist in februari of maart of ze definitief meegaat in de plannen om miljoenen te investeren in de techniek die gras in groen gas moet omzetten.

LevensCyclusAnalyse

Met de Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) is HarvestaGG in gesprek om een LevensCyclusAnalyse (LCA) te laten uitvoeren. Een LCA is een methode om de totale milieubelasting te bepalen van een product gedurende de hele levenscyclus. Dat houdt in: winning van de benodigde grondstoffen, productie, transport, gebruik en afvalverwerking. In januari hopen de initiatiefnemers dat ze CLM de opdracht daadwerkelijk kunnen verstrekken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer