Bedrijven: behoud productschappen

De top van bedrijven in de agrarische sector doet vandaag in advertenties in dagbladen een oproep aan de Tweede Kamer om de productschappen te behouden.

De Tweede Kamer stemt vandaag over de product- en bedrijfschappen. Eén van de moties stelt opheffing van alle schappen voor en het ziet ernaar uit dat een meerderheid van de Tweede Kamer daarmee instemt.

Topmannen

De open brief in de kranten is ondertekend door de topmannen van toonaangevende bedrijven, waaronder zuivelconcern FrieslandCampina, bloemenveiling FloraHolland, bierbrouwer Bavaria, aardappelzetmeelconcern Avebe, conservenbedrijf HAK en de voedingsconcerns Cosun en SmildeFoods.

Onder de kop Agrofood sector kan niet zonder Productschappen wijzen de briefschrijvers op het belang van de agrarische sector voor ons land. Nederland is de tweede landbouwexporteur ter wereld en de agro- en foodsector is de grootste werkgever in ons land. Er werken meer dan 800.000 mensen in meer dan 100.000 bedrijven.

Cruciale rol

Volgens de brief, die mede ondertekend is door veevoederbedrijven en maatschappelijke organisaties, spelen de productschappen een 'cruciale rol in de economische ontwikkeling van Nederland'.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer