Blankenburgtunnel over Krabbeplas-West

De nieuwe oeververbinding tussen de A15 en A20 onder de Nieuwe Waterweg gaat door de Blankenburgtunnel. Minster Melanie Schultz van Haegen (infrastructuur) kiest daarbij voor het tracé Krabbeplas-West.

Dat maakt de bewindsvrouw vanochtend bekend in Den Haag.

'Van alle varianten lost de Blankenburgtunnel het beste de verkeersproblemen op. Bovendien is deze tunnel zo’n 800 miljoen euro goedkoper', aldus Schultz.

Voor de Blankenburgtunnel waren 3 varianten in beeld. De keuze voor het tracé Krabbeplas-West betekent dat de weg niet dwars door maar langs het weidelandschap tussen Maassluis en Vlaardingen gaat lopen.

Ook wordt het Volksbos gespaard en komt de weg niet in de buurt van de bebouwde kom van Vlaardingen te liggen, meldt Schultz. Om het open karakter van het landschap te behouden, kiest de minister voor een weg die verdiept wordt aangelegd.

Kosten

Het Rijk trekt voor een goede inpassing € 150 miljoen extra uit. Daarmee komen de kosten voor de nieuwe oever-verbinding uit op € 1,2 miljard. Daarvan wordt € 300 miljoen euro uit tol betaald.

Om de tunnelkeuze is in en om Rotterdam veel te doen geweest. Boeren in Midden-Delfland zijn tegenstander van de Blankenburgtunnel, omdat die ten kosten gaat van landbouwareaal. Zij hebben een voorkeur voor de Oranjetunnel die bij Hoek van Holland zou komen. Tuinders in het Westland daarentegen zijn voorstander van de Blankenburgtunnel.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer