Zuid-Hollands Floriadeplan gepresenteerd

Regio Boskoop presenteerde vandaag de Floriade Holland Central. Hiermee stellen 13 publieke en private partijen uit de regio zich officieel kandidaat voor de organisatie van World Expo Floriade 2022.

Met de Floriade willen de regiopartijen de betekenis van de tuinbouwsector in midden Zuid-Holland aan het publiek tonen bij de ontwikkeling van een duurzaam en vitaal gebied.

'Wij willen een Floriade neerzetten die een vitale leefbare samenleving presenteert met de rol die de tuinbouw daarin vervult', vertelde de Boskoopse burgemeester Coos Rijsdijk bij de presentatie.

Locatie

Als locatie voor Holland Central Floriade kiest de organisatie de kruising van de A12 met de Rotte, nabij Moerkapelle. Hier krijgt de Floriade een centraal podium temidden van regionale tuinbouwrijkdommen.

Initiatiefnemers voor Floriadeplan Regio Boskoop zijn provincie Zuid-Holland, gemeenten Boskoop, Rijnwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Lansingerland, Waddinxveen en Zoetermeer en de bedrijven Arcadis, Ballast Nedam, Careyn, Imtech en KWS.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer