Termijn 3 subsidieregelingen verlengd

De investeringstermijn voor 3 subsidieregelingen is verhoogd naar 3 jaar. Het gaat om de bijdragen Jonge landbouwers, Gecombineerde luchtwassystemen en Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen.

Een boer die na 1 januari 2010 één van deze subsidies is toegekend, heeft voortaan 3 in plaats van 2 jaar de tijd om hun investering af te ronden. Aan de verlengde investeringtermijn zijn geen aanvullende eisen verbonden, stelt het ministerie van EL&I.

De termijn van 3 jaar is afhankelijk van de datum waarop boeren de toewijsbrief kregen. Dat betekent in de praktijk een periode van ongeveer 2 jaar en 10 maanden om te investeren.

Luchtwassers en Jonge landbouwers

Voor Gecombineerde luchtwassystemen 2009 of Jonge landbouwers 2009 geldt een ander regime. Die groep krijgt een een jaar extra de tijd als de investering vertraging opliep door een vergunningsaanvraag bij bijvoorbeeld de gemeente.

Voor uitstel moet wel een verzoek worden gedaan. Dienst Regelingen moet dat uiterlijk 30 december 2011 ontvangen. De snelste manier is via Digitale post versturen in Mijn dossier. Alle aanvragers voor wie dit geldt, ontvangen hierover ook een brief.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer