Provincie voor Blankenburgtunnel

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en Stadsregio Rotterdam zijn voorstander van de aanleg van de Blankenburgtunnel, boven de Oranjetunnel.

Beide partijen sturen hun advies naar I&M-minister Melanie Schultz die uiteindelijk een besluit neemt. Er is veel verdeeldheid over de aanleg van een tunnel onder de Nieuwe waterweg.

Tuinders en de gemeenten in het Westland zijn voorstander van de Blankenburgtunnel, omdat deze goedkoper is en de Oranjetunnel ten koste gaat van kassen.

Oranjetunnel

Natuurorganisaties en boeren in Midden-Delfland zijn tegenstander van de Blankenburgtunnel, omdat die het landbouwareaal en natuur aantast. Ook LTO Noord-afdeling Delflands Groen heeft een voorkeur voor de Oranjetunnel.

De Zuid-Hollandse Statenfracties moeten nog een besluit nemen. De SP heeft al weten dat ze voor de Oranjetunnel is. 'Deze tunnel kan goed aansluiten op de drukke Veilingroute door het Westland en realiseert daarmee een directe verbinding met de A4 bij Den Haag', benadrukt de SP. 'Het tracé van de Blakenburgtunnel loopt echter dwars door Midden-Delfland.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer