Gelderland steunt Betuwse Bloem

Provincie Gelderland vindt - net zoals netwerkorganisatie Betuwse Bloem - de tuinbouwsector in Gelderland van cruciaal belang voor de provincie. ‘Een extra impuls van het rijk is zeer welkom’, stelt de provincie.

www.betuwsebloem.nl Betuwse Bloem bood onlangs haar ambitieprogramma aan voorzitter Loek Hermans van het Topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen aan. 'Met haar ambities sluit Betuwse Bloem naadloos aan bij de ambitie en actielijnen van het topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen programma', stelt Gelderland.

De provincie ondersteunt dit met een brief. Het Topteam adviseert het rijk over hoe de topsector de komende tijd wordt versterkt. De provincie ziet, net als de Gelderse tuinders, graag dat ook de Gelderse tuinbouw hierin een plaats krijgt. 'Een extra impuls van het rijk is zeer welkom.'

Greenports

De Gelderse tuinbouw is belangrijk voor de provincie. Tot het tuinbouwcluster Betuwse Bloem behoren 1600 bedrijven, waar bijna 20.000 mensen werken. Het cluster levert een bruto toegevoegde waarde van € 700 tot € 800 miljoen.

Dit cluster is 10% van de totale tuinbouwsector in Nederland. 'Daarmee doet de Betuwse Bloem niet onder voor de in Nota Ruimte erkende Greenports.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer