Verbod rituele slacht op losse schroeven

De Eerste Kamerfractie van de VVD blijft tegen het verbod op ritueel slachten. Partij van de Dieren-voorzitter Marianne Thieme heeft de Eerste Kamer van nadere onderbouwing van de wet voorzien. Dit heeft de senatoren niet kunnen overhalen.

‘De wet is onuitvoerbaar’, zegt VVD-senator Sybe Schaap in het Nederlands Dagblad. Hij heeft vooral problemen met de uitzondering die in de wet is opgenomen. Hierin is bepaald dat rituele slacht mogelijk blijft als kan worden aangetoond dat dieren dan minder lijden dan bij gewone slacht.

Wetenschappers zijn het oneens over de mate waarop een dier lijdt tijdens rituele slacht.

Godsdienstvrijheid

Daarnaast vindt Schaap niet dat dierenwelzijn belangrijker is dan godsdienstvrijheid. 'We moeten ervoor oppassen dat je als meerderheid een regel gaat opleggen aan een minderheid.'

De VVD’er vindt dat staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw met slachters moet komen tot regels waarmee dierenleed bij elke vorm van slacht wordt verminderd, zonder methoden te verbieden.

Ook zonder de VVD kan het wetsvoorstel dat rituele slacht verbiedt een meerderheid halen, maar ook binnen partijen als de SP, PvdA en D66 is veel verdeeldheid over het wetsvoorstel van de PVV en de Partij voor de Dieren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer