Kennisdag+Fruitteelt
© Willem Dijkema

Kennisdag Fruitteelt

De organisatoren van de Kennisdag 2011 Fruitteelt nodigen fruittelers uit om vrijdag deel te nemen aan een programma over teelt, bewaring, ontwikkelingen in rassen, afzet, marketing en promotie.

Het programma bestaat uit lezingen over actuele thema’s en een infomarkt. Het centrale thema is dit jaar Rassen; de ontwikkelingen en ervaringen op dit gebied. Verder is er aandacht voor nieuwe perspectiefvolle appel- en perenrassen, Elstar mutanten, vruchtboomkanker, SmartFresh op peer en energiebesparing in koeling.

Er is aandacht voor rassenonderzoek en opkweek van framboos en het knijpfruit. Bij steenfruit aandacht voor veelbelovende kersenrassen en ontwikkelingen in West-Europa, bestrijding pruimenmot en een bedrijfseconomische analyse van de steenfruitteelt.

Informatiemarkt

Onderzoekers van Wageningen UR presenteren in stands hun onderzoeksresultaten. Op de themagerichte informatiemarkt tonen boomkwekers en betrokken organisaties een scala aan 'nieuwe' rassen. Bij de proeverijen kunnen bezoekers zelf oordelen over de smaak.

Belangstellenden kunnen zich alleen vandaag nog www.nfofruit.nl/media/default.aspx/emma/org/10758512/kd%20programma%202011%20website.pdfaanmelden.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer