Flinke winst Avebe

Avebe behaalde in boekjaar 2010-2011 een netto resultaat van € 19,8 miljoen, bij een netto-omzet van ruim € 525 miljoen. Dat meldt het aardappelzetmeelconcern.

Bestuursvoorzitter Bert Jansen van Avebe schrijft de goede resultaten toe aan het optimaal benutten van de kansen in de markt. Zelf verwerkte het concern in 2010 20% minder aardappelen. De marktprijs van zetmeel was echter gunstig vanwege het kleine aanbod ook van alternatieve zetmelen.

Avebe maakte de jaarcijfers eerder vandaag bekend. Vorig jaar was het netto-resultaat nog € 2,8 miljoen, bij een omzet van € 521,8 miljoen.

Achterstallige investeringen

Volgens Jansen geven de goede resultaten Avebe de gelegenheid om achterstallige investeringen in te halen. 'Verder richten we ons op het terugdringen van de kostprijs. Dat is nodig om goed voorbereid te zijn op het wegvallen van gekoppelde subsidies in 2012.'

Avebe stelt de ledenraad tijdens de jaarvergadering in december voor om de leden ongeveer € 7,6 miljoen uit te keren. Omgerekend gaat het om een bedrag van zo’n € 98 per volgeleverd aandeel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer