‘Tuin van Groningen’ beter promoten

Groningen laat nog niet duidelijk genoeg zien wat het te bieden heeft. Het imago van het landschap moet worden opgevijzeld. Dat staat in een rapport van Rabobank Noordenveld West Groningen.

'Het landschap moet 'leesbaar' worden, net zoals bij het grotere publiek duidelijk is wat Friesland en Drenthe te bieden hebben. Groningen blijft daar nog bij achter'.

Dat is één van de aanbevelingen in rapport Duurzaamheid in De Marne, Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld, Winsum en Zuidhorn van Rabobank Noordenveld West Groningen.

Kamperen bij de boer

Om de 'tuin' mooi en levendig te houden, is volgens de onderzoekers een stimulans voor ondernemerschap nodig. Dit kan bijvoorbeeld door kleine logeerruimtes bij de boerderijen te creëren. 'Het kamperen bij de boer verandert in logeren bij de boer.'

Rabobank deed onderzoek naar de vraag hoe duurzaam gemeenten De Marne, Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld, Winsum en Zuidhorn in sociaal, economisch en ecologisch opzicht zijn. Maar ook welke mogelijkheden er zijn om de duurzaamheid van het gebied te versterken.

Rabobank presenteert het rapport vanavond in Kruisweg in Marum, morgenavond in Schierstee in Wehe den Hoorn en donderdagavond in de Winsinghof in Roden. De bijeenkomsten beginnen om 20 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer