Natuurpact voert Oostvaarderswold uit

Wereld Natuur Fonds, Het Flevo-landschap en Staatsbosbeheer willen de realisatie van het natuur- en recreatiegebied OostvaardersWold op zich nemen. Provinciale Staten neemt daarover de komende maanden een besluit.

De natuurorganisaties legden daarvoor een plan neer bij de provincie. Het college van Gedeputeerde Staten (GS) legde dit voor aan Provinciale Staten. Het college van GS sprak deze week over het nieuwe voorstel voor de realisatie van het Oostvaarderswold.

Wereld Natuur Fonds, Het Flevo-landschap en Staatsbosbeheer willen begin volgend jaar de stichting ter Ontwikkeling en Realisatie van het Oostvaarderswold oprichten. Deze heeft als taak in 10 jaar tijd de gebiedsontwikkeling te realiseren waarmee de provincie in 2005 is begonnen.

Intentieverklaring

Het voorstel van de 3 samenwerkende organisaties is een uitwerking van de intentieverklaring die de provincie in juni van dit jaar ondertekende met Wereld Natuur Fonds en Het Flevo-landschap. Doel daarvan was om binnen een half jaar te komen tot een voorstel om Oostvaarderswold te realiseren met private en maatschappelijke inbreng.

Gedeputeerde Marc Witteman is blij met het voorstel: 'Wij zochten naar een manier waarop de realisatie van het Oostvaarderswold past in het nieuwe kabinetsbeleid. Dit plan sluit daar goed bij aan. Nu is het woord aan Provinciale Staten.' Als die akkoord gaan, sluit de provincie komend voorjaar een overeenkomt met de natuurorganisaties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer