Fijnstofbedrijven in december bekend

In december wordt bekend hoeveel veehouderijen nog kampen met een te hoge uitstoot van fijnstof. Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft dat de Tweede Kamer laten weten.

Bij de aanbieding van het monitoringsrapport voor 2011, in het kader van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit, zal Atsma meer informatie geven over de aanpak van fijnstof bij veehouderijen. Het rapport zal laten zien bij hoeveel veehouderijen er in 2011 nog knelpunten zijn.

Subsidie

Atsma had de Tweede Kamer al eerder laten weten dat hij een nieuwe subsidieregeling in het leven wil roepen om de knelpunten met fijnstof in de landbouw opgelost te krijgen. Deze regeling is gericht op het stimuleren van maatregelen die de fijnstof uitstoot uit stallen beperken.

De staatssecretaris is tevens gestart met de voorbereiding van de Algemene Maatregel van Bestuur met emissiegrenswaarden voor fijnstof. Deze moet op termijn de totale emissies van fijnstof uit de veehouderij verminderen.

Structurele oplossing

Daarmee wordt een structurele oplossing geboden. Deze oplossing heeft volgens Atsma echter pas op langere termijn effect. Daarom wil hij de bestaande stimuleringsaanpak voortzetten. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de aanpak ligt nu bij gemeenten en veehouderijbedrijven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer