Bleker wil gesprek over overgangsbeleid

Staatssecretaris Bleker wil toch de mogelijkheden bekijken om een soepele overgang te bewerkstelligen van betalingen op basis van historische gegevens naar een premie per hectare.

Eerder liet Bleker nog weten dat boeren na 2014 zo snel mogelijk af moesten overgaan naar betalingen per hectare. Daarvan lijkt hij te zijn teruggekomen. Bleker zegt in de overgangsperiode nog eens met LTO wil willen bespreken. 'Het kan niet zo zijn dat bepaalde sectoren ineens een grote schok te verwerken krijgen.'

De voorgestelde overgang in het Europees Landbouwbeleid na 2013 naar een gelijke premie per hectare heeft een dramatische daling van bedrijfstoeslagen voor kalverhouders, telers van zetmeelaardappelen en meer intensieve melkveehouders tot gevolg.

Ondersteunen

LTO wil ondernemers ondersteunen in de omschakeling door extra investeringen en innovatie mogelijk te maken. Daarbij moet het gaan om maatregelen die de bedrijven zeker tot 2020 helpen om zich aan de nieuwe omstandigheden aan te passen. Ook wil LTO dat er meer ruimte komt in de mededingingsregels. Daardoor kunnen sectoren ketenpartners afspraken maken over de dekking van kosten van investeringen in duurzamere productie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer