Pluimveehouders+willen+voerprijs+vastzetten
© Nieuwe Oogst

Pluimveehouders willen voerprijs vastzetten

Bijna 40% van de Nederlandse pluimveehouders met meer dan 25.000 stuks pluimvee heeft interesse in het vastzetten van de voerprijs via de graantermijnmarkt.

Ruim een kwart van de pluimveehouders geeft aan al te sturen op de inkoopprijs van voer via de voerleverancier, stelt AgriDirect. De organisatie ondervroeg in opdracht van DCA ruim 250 pluimveehouders in Gelderland en Overijssel. De inventarisatie vond plaats in oktober.

Kennis

Eveneens geeft bijna 40% van de pluimveehouders aan in 'enige mate' kennis te hebben van de termijnmarkt. De prijzen van voeders zijn de laatste jaren flink gestegen. Hierdoor komen de marges van pluimveebedrijven onder druk te staan. Kostenmanagement is daarom een essentieel aspect binnen de bedrijfsvoering. De grondstoffentermijnmarkt kan daarbij een belangrijk instrument zijn.

'De termijnmarkt is voor veel ondernemers uit de pluimveehouderij nog onbekend terrein', zegt DCA-directeur Edwin Burgers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer