P-toets melkveehouderij praktijkrijp

De P-toets voor de melkveehouderij wordt vandaag in Nijkerk gepresenteerd. Deze moet helpen de fosfaat-efficiëntie op melkveebedrijven beter in kaart te brengen en verhogen.

P%2Dtoets+melkveehouderij+praktijkrijp
© Monique Jansen

Dat gebeurt in het kader van het voerspoor waarin melkveehoudend Nederland het fosfaatoverschot met 10 miljoen kilo moet reduceren.

Wageningen UR (WUR) ontwikkelde in opdracht van LTO en Nevedi (mengvoerindustrie) een toets waarbij alle melkveehouders zelf of met behulp van hun voervertegenwoordiger makkelijk de fosfaatefficiëntie berekenen.

Downloaden

Via de websites van zowel WUR, Nevedi of LTO kunnen melkveehouders vanaf vandaag de P-toets zelf www.ltonoord.nl/nl/25223138-Voerspoor.html?path=12105360/downloaden en invullen. De P-toets geeft inzicht in de huidige fosfaatefficiëntie op een bedrijf, maar ook hoe verbetering te behalen door bijvoorbeeld rantsoenaanpassingen.

'Veel melkveehouders zullen na het invullen van de P-toets zien dat deelname aan BEX (bedrijfsspecifieke excretie) voor hun bedrijf interessant is', verwacht LTO mest & milieu specialist Wiebren van Stralen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer