Minder pesticiden in Europees voedsel

Het voedsel op de Europese markt bevat steeds minder pesticiden. Dat meldt de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).

Uit het jongste EFSA-onderzoek blijkt dat in 2009 nog in 2,6% van het voedsel te veel bestrijdingsmiddelen zaten. Dat is een kleine verbetering ten opzichte van 2008.

De EFSA benadrukt dat overschrijding van normen niet per se een gevaar voor de gezondheid betekent.

Ruim 60% van de onderzochte monsters bleek vrij te zijn van meetbare hoeveelheden bestrijdingsmiddelen.

ANP

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer