Fugeia en Nestle duiken in brana vita

Fugeia heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met Nestle voor het ontwikkelen van voedingsmiddelen die brana vita bevatten. Dat is een natuurlijk voedingsingrediënt dat rijk is aan arabinoxylan-oligosacchariden (axos).

Axos zijn oplosbare vezels afkomstig uit de celwand van tarwezemelen. Ze stimuleren de groei van goede bacteriën in de dikke darm. Bovendien zijn de axos dragers van polyfenolen, die gekend zijn voor hun ouderdomremmende werking.

Brana vita is onlangs voor de Europese Unie goedgekeurd als nieuw voedingsingrediënt. Het kreeg eerder de stempel 'veilig' in de Verenigde Staten.

Gezondheidseffecten

'We zijn bijzonder tevreden over deze samenwerking met een van de allergrootste voedingsbedrijven ter wereld', zegt Willem Broekaert, algemeen directeur en mede-oprichter van het Belgische Fugeia. 'Via deze samenwerking willen we in de eerste plaats de gezondheidseffecten van brana vita verder onderbouwen.'

Fugeia ontwikkelt nieuwe voedingsingrediënten en processen voor innovatieve voedingsproducten met toegevoegde waarde en een positieve impact op de gezondheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer