'Leren van fouten na EHEC-uitbraak'

Betere uitwisseling van informatie tussen medisch microbiologen en meer openbaarheid in de communicatie kunnen een paniekreactie zoas tijdens de uitbraak van de EHEC-bacterie in Duitsland voorkomen.

%27Leren+van+fouten+na+EHEC%2Duitbraak%27
© Nieuwe Oogst

Dat zei medisch microbioloog Alexander Friedrich van de Rijksuniversiteit Groningen gisteren tijdens een minisymposium over de EHEC-bacterie in Amsterdam. Daar is uitgewisseld tussen Duitse en Nederlandse deskundigen.

Leren van fouten

'Een uitbraak in de toekomst is niet te voorkomen, maar we kunnen wel leren van de fouten die zijn gemaakt', aldus Friedrich.

De medisch microbioloog vermoedt dat de communicatie in Duitsland niet helemaal soepel is verlopen. 'Het is een groot land met veel partijen die allemaal betrokken zijn bij de uitbraak. Als er iedere dag aan goede risicocommunicatie was gedaan, kon waarschijnlijk een groot deel van de paniek voorkomen worden.'

Kiemgroenten

In Duitsland zijn 50 mensen overleden aan de bacterie; meer dan 4000 raakten besmet. Kiemgroenten bleken uiteindelijk de bron te zijn, maar daarvoor was al met de beschuldigende vinger gewezen naar komkommers, sla en tomaten.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer