Rek in regels co-vergisting op til

Bestaande wetgeving goed toelichten en nieuwe regels alvast in de week leggen bij geïnteresseerden in co-vergisting . Dat was de essentie van de eerste bijeenkomst vanmiddag in Nuland.

Zo'n 150 belangstellenden (waarvan een derde deel ambtenaren) kwamen af op de bijeenkomst van Dienst Regelingen (DR) en Agentschap NL.

Veel nieuws hoorden ze niet. Dianne Kroeze van DR: 'Uit onderzoek bij co-vergisters is gebleken dat de overheidsregels niet altijd even helder waren. Nu zijn de klokken weer gelijkgezet en hebben we hen een doorkijkje gegeven in nieuwe regels.'

Nieuw

Een van die zaken is de introductie van de 'nieuwe systematiek comaterialen'. Het streven is om deze regels per 1 januari 2012 in te laten gaan.

Onverdacht

Dan kunnen niet alleen coproducten van de bijlage Aa worden gebruikt in vergisters, naast de minimale eis van 50 procent dierlijke uitwerpselen. Comaterialen die aantoonbaar schoon en onverdacht zijn, mogen dan eveneens worden benut voor het winnen van Groen Gas of groene stroom.

Aan welke regels deze schone coproducten exact moeten voldoen is nog niet uitgekristalliseerd. Te denken valt aan bemonstering, gehaltes aan zware metalen en andere ongewenste stoffen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer