Lelystad voor Floriade-initiatief Almere

Burgemeester en wethouders van Lelystad steunen de kandidaatstelling van Almere voor de organisatie van de Floriade in 2022.

De steunverklaring van de gemeente Lelystad helpt Almere bij het aantonen van het draagvlak dat er in de regio is om de Floriade tot een succes te maken.

De verklaarde steun aan Almere betekent dat geen ondersteuning wordt gegeven aan het tweede initiatief dat er is om de Floriade naar Flevoland te halen. De Coöperatie Flevoland heeft onlangs plannen gepresenteerd die de Floriade 2022 in en rond Lelystad concentreren.

Risico's

Het college van Lelystad denkt dat er slechts ruimte is voor 1 Flevolands initiatief. Samenwerking met Almere verkleint de financiële risico’s en geeft Lelystad de mogelijkheid om economisch en promotioneel te profiteren van dit internationale evenement.

Bidboek

De komende periode worden de samenwerkingsmogelijkheden nader verkend om daarmee input te leveren voor het bidboek dat in de periode februari 2012 – juli 2012 wordt opgesteld. Op basis daarvan moet de Nationale Tuinbouwraad tot een keuze komen. Voor 1 december moeten de kandidaatstellingen bij de Nationale Tuinbouwraad binnen zijn.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer