Tarieven Zuiderzeeland 2012 omlaag

Waterschap Zuiderzeeland verlaagt in 2012 eenmalig flink haar tarieven. Voor agrarische bedrijven en de industrie betekent dit in 2012 een lastenverlichting van globaal 5% ten opzichte van 2011.

Bij waterschap Zuiderzeeland ontstonden reserves door positieve resultaten uit de afgelopen 3 jaar. Het college moest van de Algemene Vergadering (AV) zoeken naar mogelijkheden om de oplopende begrotingsomvang vanaf het jaar 2012 af te vlakken. Ook wilde de AV een deel van de opgebouwde reserves terug laten vloeien naar de belastingbetaler.

Het college stelde in de concept meerjarenbegroting 2012-2015 voor scherper te begroten. Voor een gelijkmatige ontwikkeling van de tarieven worden reserves ingezet. Voor huishoudens gaan de lasten ongeveer 6% omlaag. Daarna ontwikkelen de tarieven zich voor iedereen gelijkmatig.

Inzet reserves

De reserves worden ingezet voor de dekking van de bijdrage aan het Hoog Water Beschermingsprogramma en het wegvallen van de subsidie voor de muskusrattenbestrijding. Daarnaast worden ook reserves ingezet om duurzame oevers versneld aan te leggen. In totaal wordt een bedrag van € 10,8 miljoen in 4 jaar besteed, waardoor de tarieven voor die jaren lager uitkomen.

Door het scherper begroten ligt nu een Meerjarenbegroting 2012-2015 voor die € 8,9 miljoen lager uitvalt dan vorig jaar voorzien. De meerjarenbegroting en de tarieven voor 2012 worden 24 november definitief vastgesteld.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer