Reorganisatie CSM kost 500 banen

De reorganisatie die producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten CSM inzet, heeft een verlies van 500 banen als gevolg. Dat blijkt vandaag tijdens de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

CSM, dat eerder deze maand een winstwaarschuwing afgaf, sprak van een 'significant zwakkere consumentenvraag in de meeste markten'. De beoogde banenreductie komt neer op ruim 5% van het totale personeelsbestand van ongeveer 9700.

Het bedrijf gaf niet aan waar de ontslagen precies vallen. De ingreep is onderdeel van een besparingsprogramma dat CSM op 10 oktober aankondigde. Het bedrijf wil de kosten structureel met € 50 miljoen verlagen, waarvan volgend jaar € 30 miljoen gerealiseerd moet zijn.

Bedrijfsresultaat

CSM meldde een fors lager bedrijfsresultaat (ebita) bij een iets hogere omzet. De ebita kwam uit op € 28,3 miljoen, tegen € 53,3 miljoen in het derde kwartaal van 2010. De omzet bedroeg € 784,8 miljoen. Vorig jaar was dat nog € 783,7 miljoen.

Bij de winstwaarschuwing op 10 oktober gaf het bedrijf aan een ebita voor eenmalige kosten over het derde kwartaal te verwachten van circa € 30 miljoen. Het resultaat kwam uit op € 30,3 miljoen tegen € 56,7 miljoen een jaar eerder. Het bedrijf verwacht in de rest van dit jaar geen verbetering van de marktomstandigheden.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer