LTO Utrecht: geen lagere beloning beheerder

De provinciale bezuiniging op agrarisch natuurbeheer tast het inkomen van boeren direct aan. Ook is het een stap terug voor gebiedsprocessen, vindt LTO Noord Utrecht.

De organisatie reageert hiermee op het besluit van provincie Utrecht om de vergoedingen voor agrarisch natuurbeheer voor 2012 te bevriezen op het niveau van 2011. Maar door de gestegen voerkosten zouden de vergoedingen met 5% omhoog moeten.

De voerkosten gelden als referentieniveau voor de hoogte van de beheersvergoeding. Voor particulier natuurbeheer dalen de vergoedingen zelfs naar 75% van het normkostenniveau.

Achteruit

'De bezuiniging treft alle boeren die aan agrarisch natuurbeheer doen. En voor een aantal gebiedsprocessen is dit 2 stappen achteruit’, volgens Theo Stam van LTO Noord Utrecht.

LTO Noord en partners willen nu dat de provincie eigen provinciale middelen beschikbaar stelt. Dat moet gebeuren om het agrarisch en particulier natuurbeheer volgend jaar toch volgens de normkosten te vergoeden.

Minder hectares

Stam: 'Als die middelen er niet komen, dan vragen de agrarisch natuurverenigingen de ruimte om desnoods wat minder hectares onder beheer te brengen, maar wel op het juiste niveau te vergoeden.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer